NaZdar! Besedo! – NOVÝ SOUBOR PŘEDNÁŠEK A BESED NA ZAJÍMAVÁ TÉMATA

  • By fiala610
  • 31.8.2023
  • Komentáře nejsou povolené u textu s názvem NaZdar! Besedo! – NOVÝ SOUBOR PŘEDNÁŠEK A BESED NA ZAJÍMAVÁ TÉMATA

NaZdar! Besedo!

Přednášky 2023

Přijďte do Sokola nejen za sportem, ale i za kulturou a vzděláním. Připravili jsme pro Vás nový soubor přednášek a besed na zajímavá témata.

Vstupné dobrovolné

Kde: sokolovna Nový Knín

VÁLKA S TERORISMEM

Kdy: 8. 9. 2023, 18:00 hodin

Kdo: por. v.v. Ing. Miroslav Lidinský

Co: Jak vypadají nejen boje sportovní, ale také ty skutečné ví válečný veterán z Afgánistánu, bývalý člen útvaru speciálních operací (SOG) Vojenské policie a paralympionik Miroslav Lidinský. V rámci této přednášky se podělí o své zkušenosti z Afgánistánu, bude vyprávět o válce s terorismem a službě státu.

TEMNÁ TAJEMSTVÍ STARÝCH MAYŮ: JESKYNĚ, KUKUŘICE A LIDSKÉ OBĚTI

Kdy: 10. 10. 2023, 18:00 hodin

Kdo: Mgr. Zuzana Marie Kostićová, Ph.D.

Co: Kdo byli Mayové? Čemu věřili? Jaké bohy uctívali? A opravdu hráli fotbal s lidskými hlavami?Přednáška nás vezme na vzrušující výpravu do kukuřičných polí, temných jeskyní i pod hvězdnaté tropické nebe Střední Ameriky. Jejím jádrem bude vyprávění mayského mýtu o stvoření světa a děsivý příběh smrti a vzkříšení boha kukuřice.

VODA ZTRACENÁ A VODA VRÁCENÁ

Kdy: 17. 11. 2023, 18:00 hodin

Kdo: Ing. Lukáš Linhart

Co: Umělecký filmový dokument Voda ztracená a voda vrácená představuje historický i současný přístup lidí k mokřadům. Filmové záběry zachycují krásné zachovalé, ale i poničené mokřady na Šumavě. Atmosféru filmu spoluutváří autoři hudby Lenka Dusilová a Petr Ostrouchov. Při besedě nahlédneme do fungování koloběhu vody v naší přírodě. Jak vypadá obnova pramenišť, rašelinišť a potoků, proč ji Správa Národního parku Šumava provádí a co to znamená pro krajinu, ve které žijeme.

Těšíme se na Vás!

Sokol-hlavni.pdf (2)

Categories: Uncategorized

Comments are closed.