TEMNÁ TAJEMSTVÍ STARÝCH MAYŮ: JESKYNĚ, KUKUŘICE A LIDSKÉ OBĚTI – MGR. ZUZANA M. KOSTIĆOVÁ, PH.D. – SOKOLOVNA NOVÝ KNÍN – 10.10.2023 OD 18 HOD.

  • By fiala610
  • 3.10.2023
  • Komentáře nejsou povolené u textu s názvem TEMNÁ TAJEMSTVÍ STARÝCH MAYŮ: JESKYNĚ, KUKUŘICE A LIDSKÉ OBĚTI – MGR. ZUZANA M. KOSTIĆOVÁ, PH.D. – SOKOLOVNA NOVÝ KNÍN – 10.10.2023 OD 18 HOD.

Kdo byli Mayové? Čemu věřili? Jaké bohy uctívali? A opravdu hráli fotbal s lidskými hlavami? Přednáška nás vezme na vzrušující výpravu do kukuřičných polí, temných jeskyní i pod hvězdnaté tropické nebe Střední Ameriky. Jejím jádrem bude vyprávění mayského mýtu o stvoření světa a děsivý příběh smrti a vzkříšení boha kukuřice.

Zuzana M. Kostićová (*1980) přednáší na Katedře religionistiky Husitské teologické fakulty UK a dlouhodobě se specializuje na průnik starých indiánských náboženství a současné alternativní spirituality. Je autorkou několika knih, mnoha odborných i populárních článků a řady vzdělávacích filmů a videopřednášek, které uveřejňuje na svém YouTube kanálu.

Těšíme se na Vás
Zuzana M. Kostićová a T.J. Sokol Nový Knín
vstupné dobrovolné
Bez názvu (297 × 210 mm) (2)
Categories: Uncategorized

Comments are closed.