NOVOKNÍNSKÝ CYKLOTREK – SOBOTA 10.9.2022 – OD 9 HODIN

  • By fiala610
  • 24.8.2022
  • Komentáře nejsou povolené u textu s názvem NOVOKNÍNSKÝ CYKLOTREK – SOBOTA 10.9.2022 – OD 9 HODIN

T. J. Sokol Nový Knín Vás zve na již tradiční Novoknínský cyklotrek, který se koná v sobotu 10.9.2022.

Akce je určena všem, kteří mají rádi cyklistiku a soutěžení. Trať je přizpůsobena pro každého a seznámí vás s krajem mezi Brdy a Slapskou přehradou.

Registrace proběhne od 9 hodin. Start v 10 hodin. Soutěžit se bude ve dvou kategoriích „DRACI“ a „POHODÁŘI“.

Draci – polykají kilometry, snaží se nevynechat jedinou kontrolu a sledují čas.

Pohodáři – se především kochají, klidně vynechají kontrolní bod, zastaví se na malé občerstvení a nikam nechvátají.

Pravidla:

Úkolem družstev (obvykle 2 až 5 lidí) je v daném časovém limitu (10.00 start – 17.00 cíl – 7 hodin) získat co nejvíce bodů za projetí stanovišť. Stanoviště mají různou bodovou hodnotu – podle obtížnosti (jejich seznam dostanete na startu). Důkazem o projetí stanoviště je otisk označovacích kleštiček do startovní karty. K je­jich na­le­zení slou­ží za­da­ný orientační bod (vý­raz­ný strom, sloup apod.). Prémiové body je pak možné získat např. za navštívení všech vrcho­lů, studá­nek apod. Družstvo se během soutěže nesmí rozdělit, výjimkou je hlídání kol při dohledání kleštiček. Trasu a pořadí jednotlivých stanovišť si soutěžící volí podle svého uvážení (terén, sjízdnost, hospůdky apod.). Není podmínkou navštívit všechny kontrolní body. Za každých 5 minut zpoždění po limitu (17.00) dostane družstvo jeden trestný bod. Uzavření cíle je půl hodiny po vypršení limitu (17.30), po této době už nebudou soutěžící hodnoceni. Barevnou mapku, startovní kartu a seznam stanovišť obdrží účastníci na startu.

Vyhodnocení: Draci budou vyhodnoceni podle získaných bodů, jako pomocné kritérium je dosažený čas. Družstva na prvních třech místech budou odměněna. V kategorii pohodáři se vítěz nevyhlašuje, body a časy budou sledovány, ale nejsou rozhodující, ceny dostanou tři vylosovaná družstva.

V rámci akce proběhne i „DĚTSKÝ CYKLOTREK“. Registrace v 10 hodin. Start v 10.30.

Budeme se na Vás těšit.

T. J. Sokol Nový Knín

Cyklotrek 2022

Categories: Uncategorized

Comments are closed.