BODOVÉ HODNOCENÍ ÚKLIDOVÝCH VÝZEV

  • By fiala610
  • 21.3.2021
  • Komentáře nejsou povolené u textu s názvem BODOVÉ HODNOCENÍ ÚKLIDOVÝCH VÝZEV

Bodové hodnocení jednotlivých výzev:

“MĚSÍC ODPADKOVÉHO DETEKTIVA”

Připomínáme, že úkolem odpadkových detektivů bude střežit svými procházkami Nový Knín a okolí a odhalovat jakýkoli nepořádek, který do přírody nepatří.

Každá sebraná PET lahev/skleněná lahev = 1 bod

Každá naplněná taška ostatním odpadem = 5 bodů

Své úlovky vyfoťte a informaci pošlete na telefonní číslo 777 962 061 (Klára Makovcová) nebo 723 781 276 (Martina Radová), my Vám body připíšeme na Vaše “odpadkové konto”.

Takže čím častěji, tím lépe… 😊

“ODPADKY ÚTOČÍ”

Součástí této výzvy je seznam míst z našeho okolí, která jsou v nepořádku a zasloužila by si naši pomoc:

–        okolí hřbitova v Nové Kníně = 50 bodů

Možná byste si mysleli, že místo posledního odpočinku je “posvátné” místo, kde se všichni snaží udržovat pořádek…opak je pravdou. Za zdí kvetou krásné sněženky, které jsou obklopeny svíčkami, věnci, lahvemi, prostě vším, na co si vzpomenete…přitom kontejner je hned vedle…proto je toto náš favorit.

–        okolí hřbitova ve Starém Kníně = 25 bodů

–        parkoviště vedle bývalého Elka (naproti Sběrnému dvoru) a stezka za pekárnou u Oulehlů k ulici Reinišova = 25 bodů

–        cesta od Stavebnin u Alfa k Výzkumnému ústavu termomechaniky = 25 bodů

Nebojte se při práci rozhlédnout a zajít i trochu dále (např. za stavebninami u Kocáby si určitě užijete…, také křoví skrývají dost překvapení)

–        autobusové nádraží a okolí Oplocenky = 10 bodů

–        Mezi Vršky a přilehlý lesík = 10 bodů

–        ulice Na Flusárně = 10 bodů

–        Florian v Sudovicích a přilehlý remízek = 10 bodů

–        okolí popelnic s tříděným odpadem u Coopu a okolí popelnic s tříděným odpadem na parkovišti za restaurací U Hroznu = 10 bodů

–        bytovky vč. Okolí popelnic s tříděným odpadem = 10 bodů

Pokud si na některé z nich troufáte, stačí nám napsat na telefonní číslo 777 962 061 (Klára Makovcová) nebo 723 781 276 (Martina Radová), my Vám případně doručíme pytle a rukavice a zajistíme následný odvoz nasbíraných odpadků. Na Vaše “odpadkové konto” Vám připíšeme zasloužené body.

Po skončení akce budou vyhodnoceni vítězové. KDO MÁ CHUŤ, MŮŽE SBÍRAT BODY V OBOU VÝZVÁCH😊

Dodatečně jsme zjistili, že jsme trochu zapomněli na přespolní “sběrače”. Akci jsme sice pojmenovali “Ukliďme si Nový Knín”, ale úklid je důležitý všude. Proto i pro Vás, kteří se zapojí mimo Nový Knín, platí stejná pravidla a posílejte nám své úlovky. Pokud budete mimo Nový Knín uklízet nějaké místo v rámci výzvy “ODPADKY ÚTOČÍ”, obodujeme ho následně podle množství nasbíraného nepořádku.

Zároveň i v Novém Kníně určitě najdete další místa, která by si zasloužila zařadit do výzvy “ODPADKY ÚTOČÍ”. Klidně je ukliďte a my opět obodujeme podle množství nasbíraného odpadu.

TAK S CHUTÍ DO TOHO A PŮL JE HOTOVO😊

 

 

Categories: Uncategorized

Comments are closed.