UKLIĎME SVĚT, UKLIĎME ČESKO, UKLIĎME SI NOVÝ KNÍN – 20.3.2021-22.4.2021 – „MĚSÍC ODPADKOVÉHO DETEKTIVA“ A „ODPADKY ÚTOČÍ“

  • By fiala610
  • 16.3.2021
  • Komentáře nejsou povolené u textu s názvem UKLIĎME SVĚT, UKLIĎME ČESKO, UKLIĎME SI NOVÝ KNÍN – 20.3.2021-22.4.2021 – „MĚSÍC ODPADKOVÉHO DETEKTIVA“ A „ODPADKY ÚTOČÍ“

Naše společné úklidy jsou velkou pomocí pro přírodu a procházka spojená s prací je to nejlepší, co pro své zdraví můžeme udělat.

Letos jsme se tedy rozhodli, že naši již tradiční akci “Lov odpadlíků” uspořádáme trochu netradičně.

V první řadě akce neproběhne v jednom dni, jak jsme byli doposud zvyklí. Tento rok ji zahájíme prvním jarním dnem, tj. 20.3.2021 a ukončíme tematicky na Den země, tj. 22.4.2021.

Vzhledem k současné situaci bude úklid individuální, tzn. nepůjdeme hromadně, ale každý samostatně v souladu s aktuálními opatřeními.

Aby Vás práce více bavila, připravili jsme pro Vás dvě soutěžní výzvy. Vítězové se mohou těšit na hezké ceny. Drobností budou odměněni všichni zúčastnění😊

První výzva dostala název “MĚSÍC ODPADKOVÉHO DETEKTIVA”

Úkolem odpadkových detektivů bude střežit svými procházkami Nový Knín a okolí a odhalovat jakýkoli nepořádek, který do přírody nepatří. Nezbytným vybavením detektivů budou rukavice a sáčky/pytle, do kterých budou vypátrané odpadky sbírat. Své úlovky pak vyfotí a informaci pošlou na telefonní číslo 777 962 061 (Klára Makovcová) nebo 723 781 276 (Martina Radová).  Detektivové mohou na obchůzky vyrážet kolikrát budou chtít. Čím častěji a čím více nasbíraných sáčků/pytlů, tím více bodů detektiv získá. Nasbírané odpadky pokud možno co nejvíce třiďte a při zpáteční cestě rovnou vhoďte do příslušného kontejneru/odpadkového koše. Pokud byste měli rozměrnější “náklad”, dejte nám informaci na výše uvedená čísla, umístěte pytel na vhodné místo (přístupné místo, ale zároveň místo, kde to hned někdo znovu nerozhází) a my zajistíme jeho odvoz.

“ODPADKY ÚTOČÍ” jsou naší druhou výzvou

Součástí této výzvy je seznam míst z našeho okolí, která jsou v nepořádku a zasloužila by si naši pomoc. Někde to dá více práce, jinde méně, proto také různé bodové ohodnocení. Nechcete si některé místo vybrat a zachránit ho od útoku odpadků? Pokud si na to troufáte, stačí nám napsat na telefonní číslo 777 962 061 (Klára Makovcová) nebo 723 781 276 (Martina Radová), my Vám případně doručíme pytle a rukavice a zajistíme následný odvoz nasbíraných odpadků. Na Vaše “odpadkové konto” Vám připíšeme zasloužené body. Seznam míst pošleme dodatečně.

Po skončení akce budou vyhodnoceni vítězové. KDO MÁ CHUŤ, MŮŽE SBÍRAT BODY V OBOU VÝZVÁCH😊 Budete-li potřebovat pytle, rukavice, pomoc s odvozem odpadků, jsme připraveni.

Než vyjdete pro odpadky, udělejte si první jarní piknik. Do přírody se pořád ještě smí😊

Tak zdar a sílu a předem děkujeme za účast T. J. Sokol Nový Knín

 

Categories: Uncategorized

Comments are closed.