SOKOL POMÁHÁ

  • By fiala610
  • 17.3.2020
  • Komentáře nejsou povolené u textu s názvem SOKOL POMÁHÁ

Milé sestry, milí bratři,

 věřím, že v současné chvíli každý sokol a sokolka pomáhají, jak je v jejich možnostech a silách. Všichni to cítíme jako naši povinnost. Ať už jde o starost o naše členy, především seniorského věku, tak o lidi v našem okolí. To, co může udělat opravdu každý, je nošení roušky a dodržování dalších opatření nařízených v rámci nouzového stavu v ČR.

Co se týká konkrétní pomoci, rozhodli jsme se obrátit na ty, kteří umí spojit ty, kteří pomoc hledají, s těmi, kteří ji nabízejí. Takový portál „rychlé pomoci“ připravil náš partner, společnost LMC, která provozuje mj. stránky Jobs.cz. V úterý byl spuštěn na adrese www.dobro.cz portál, který spojuje ty, kteří pomoc hledají (jednotlivci i organizace), s těmi, kteří chtějí pomáhat. Věříme, že kolem sokolů jsou obě tyto skupiny. Prosíme, pokud můžete, aktivně se zapojte.

Jak se ukazuje, zatím největší poptávka je po rouškách a dalších ochranných pomůckách. Nejde jen o zdravotníky, potřebuje je každý, kdo musí přicházet do styku s větším počtem lidí nebo naopak potřebují chránit své okolí – pracovníci sociálních ústavů, domovů důchodců, řidiči MHD, prodavačky, ti, kteří se starají o nemocné s onkologickým onemocněním, ale třeba i instalatéři, kteří jezdí k haváriím. Kdo můžete a máte stroj, šijte roušky! Jednoduchý návod najdete v tomto emailu. Místa, kde roušky akutně potřebují, najdete právě na www.dobro.cz, nebo na různých facebookových skupinách, například Dobrovolníci pro lidi ohrožené koronavirem, založené zaměstnanci našeho dalšího partnera, České televize.

Dnes je nás potřeba, zapojme se, pomoci může každý – už jen tím, že bude ohleduplný k ostatním a bude NOSIT ROUŠKU. Nepropadejme panice, nezatěžujte zbytečně záchranářský systém (viz například výzva záchranářů MSK), chovejme se odpovědně. Buďme aktivní, pomáhejme.

Připojuji také oficiální Informaci ČOS k vyhlášení nouzového stavu vládou České republiky.

Přeji hodně síly,

Hana Moučková

starostka České obce sokolské

image-proxy

Categories: Uncategorized

Comments are closed.