NOVOKNÍNSKÝ CYKLOTREK – SOBOTA 19.5.2018 – 9.00

  • By fiala610
  • 16.4.2018
  • Komentáře nejsou povolené u textu s názvem NOVOKNÍNSKÝ CYKLOTREK – SOBOTA 19.5.2018 – 9.00

 

4. ročník – Sobota 19.5.2018

Akce Novoknínský cyklotrek se koná 19. května 2018,  je určena všem, kteří mají rádi cyklistiku a soutěžení. Trať je přizpůsobena pro každého a seznámí vás s krajem mezi Brdy a Slapskou přehradou.

Soutěžit se bude ve dvou kategoriích „DRACI“ a „POHODÁŘI“

Draci – polykají kilometry, snaží se nevynechat jedinou kontrolu a sledují čas.
Pohodáři – se především kochají, klidně vynechají kontrolní bod, zastaví se na malé občerstvení a nikam nechvátají.

Pravidla:

Úkolem družstev (obvykle 2 až 5 lidí) je v daném časovém limitu (10.00 start – 17.00 cíl – 7 hodin) získat co nejvíce bodů za projetí stanovišť. Stanoviště mají různou bodovou hodnotu – podle obtížnosti (jejich seznam dostanete na startu). Důkazem o projetí stanoviště je otisk označovacích kleštiček do startovní karty. K je­jich na­le­zení slou­ží za­da­ný orientační bod (vý­raz­ný strom, sloup apod.). Prémiové body je pak možné získat např. za navštívení všech vrcho­lů, studá­nek apod. Družstvo se během soutěže nesmí rozdělit, výjimkou je hlídání kol při dohledání kleštiček. Trasu a pořadí jednotlivých stanovišť si soutěžící volí podle svého uvážení (terén, sjízdnost, výškový profil, hospůdky apod.). Není podmínkou navštívit všechny kontrolní body. Při rovnosti bodů rozhoduje čas. Za každých 5 minut zpoždění po limitu (17.00) dostane jeden trestný bod. Uzavření cíle je půl hodiny po vypršení limitu (17.30), po této době už nebudou soutěžící hodnoceni. Barevnou mapku, startovní kartu a seznam stanovišť obdrží účastníci na startu.

Vyhodnocení: Draci budou vyhodnoceni podle získaných bodů, jako pomocné kritérium je dosažený čas. Družstva na prvních třech místech budou odměněna. V kategorii pohodáři se vítěz nevyhlašuje, body a časy budou sledovány, ale nejsou rozhodující, ceny dostanou tři vylosovaná družstva.

Vybavení:

  • Jízdní kolo + helma – doporučujeme horské nebo trekové kolo (jede se i po lesních a polních cestách)
  • Mapa KČT č.38 Hřebeny a Slapská přehrada. Mapa, kterou dostanete na startu, je pouze výřezem a není na ní zachováno měřítko
  • Jídlo a pití. Pro případ přežití v odlehlých končinách. Občerstvení je zajištěno pouze v cíli
  • Vhodné oblečení, soutěž se jede za každého počasí

Místo konání:

Sraz je v sobotu 19. května v 9.00 u sokolovny v Novém Kníně. GPS 49.7928678N, 14.2907875E. Parkovat lze v omezeném množství přímo v areálu (P1), opozdilci mohou zaparkovat na komunikaci před sokolovnou, případně na parkovišti (P2) cca 300m od místa.

Při registraci účastníci odevzdají podepsaný souhlas s podmínkami. Po kontrole platby obdrží mapku, seznam stanovišť, „Pohodáři“ startovní kartu, a mohou plánovat trasu. Pohodáři startují individuálně od 9.30. „Draci“ obdrží startovní kartu při hromadném startu v 10.00.

Pro navrátivší se bu­de v místě cíle při­pra­veno ně­co dobré­ho k jídlu a pití. Po 18:00 hod. vy­hlásíme ví­tě­ze kategorie „Draci“ a za­vzpo­mí­náme na ty, kteří dosud bloudí po lesích. V případě nepříznivého počasí proběhne vyhodnocení v  sokolovně, kde jsou také k dispozici sprchy a WC.

Přihlášky:

Přihlásit se je možné na internetu (po spuštění aplikace koncem dubna) na adrese www.sokolnovyknin.cz . Uzávěrka přihlášek je 13. května. Počet účastníků je omezen na 200, přednost mají dříve přihlášení. Přihlašuje se celá skupina najednou.

Startovné uhraďte předem bankovním převodem, 80,- Kč za dospělé, 40,- Kč za děti od 6 do 15 let, děti do 6 let zdarma.

Přihlásit se je možné také na místě v den akce. Startovné v tomto případě je 150,- Kč za dospělé, 70,- Kč za děti od 6 do 15 let.

Postup přihlášení:

  1. Na webu vyplníte přihlášku a odešlete ji
  2. Rezervujeme vám místa ve startovní listině a přidělíme číslo skupiny. Zároveň vám e-mailem pošleme pokyny k platbě (číslo účtu, variabilní symbol, částku za celou skupinu).
  3. Platba účastníků musí být připsána na účet pořadatele nejpozději 16.5.2018. Při úhradě uveďte správný variabilní symbol!

Do 16. května je možné přihlášku stornovat a startovné ponížené o 10,- Kč vrátíme. Po 16. květnu peníze nevracíme.

  1. Emailem vám zašleme vám souhlas s podmínkami, který si vytiskněte a podepsaný odevzdáte na startu při prezentaci. Zapomnětlivci budou muset na startu vypsat celý souhlas s podmínkami ručně.

– případné změny (více či méně lidí ve skupině, změna jména apod.) s námi řešte e-mailem . Při korespondenci uvádějte číslo skupiny.

Stanislav Fiala – tel.: 604 979 956

Inspirováno cyklotrekem ve Mšeně.

Partneři akce:

Město Nový Knín, Obec Chotilsko
Cyklo-market Nový Knín
Studio Tryangel, Lanový park Slapy, TEP faktor Chotilsko, Jarolímkovy lahůdky, Energon, Studio Fontána.

Categories: Uncategorized

Comments are closed.